Türk İnsanı Bitcoin’e Nasıl Bakıyor?

0

Son dönemlerin favori yatırım aracı Bitcoin, popülerliğini devam ettiriyor. Dijitalleşmenin sonuçlarından biri olan dijital veya kripto para yatırımında Türkiye, dünyada ilk 4 sırada bulunmaktadır.

Peki Türkiye’deki insanlar kripto paraya nasıl bakıyor? Ne düşünüyor?

NG Araştırma tarafından benderimki.com üzerinden 18 yaş üzeri 2156 kişinin katılım gösterdiği online araştırmada şaşırtıcı sonuçlar ortaya çıktı.

Bitcoin’i Ne Kadar Biliyoruz?

Türkiye’de Bitcoin’i bilmeyen yok: Araştırmada her 4 kişiden 1’i yeterli bilgiye sahip olduğunu belirtirken; 3’ü bitcoin bilgisinin az olduğunu belirtti. Yani herkes Bitcoin hakkında az veya çok bilgi sahibi.

Türk İnsanı Bitcoin Yatırımı Yapıyor mu?

Türkiye’deki insanların % 40 doğrudan yatırımcı: Araştırmaya göre her 10 kişiden 6’sı Bitcoin’e yatırım yapmadığını söylerken; 4’ü yatırım yaptığını belirtmiş.

Bitcoin’i Ne Kadar Güvenli Görüyoruz?

Türkiye’de kripto paraya güven çok da üst seviyelerde değil: Araştırmaya katılan insanların % 27’si Bitcoin yatırımını güvenli bulurken; % 33’ü güvenilir bulmuyor. % 40’i ise karasız.

Kripto Yatırım Kazançlarında Vergi Olmalı mı?

Türkiye’de kripto para yatırımlarından elde edilen kazançlar vergilendirilmemektedir.

Araştırmaya katılanların % 40’ı vergi olmamalı derken; % 26’sı vergilendirilmesi gerektiğini düşünüyor.

Kripto Para Günlük Hayatta Kullanılmalı mı?

Ankete katılanların % 54’ü kripto paranın günlük hayatta kullanılacağını düşünürken; % 14’ü bunun olma ihtimalinin bulunmadığını ifade etmiş. Kararsız olanların oranı ise % 32.

Kripto Para Yasal mı?

Kripto paralar Türkiye’de olduğu gibi genel olarak dünya genelinde de legal paralar değildir.

Araştırmaya katılım sağlayanların % 23’ü kripto paraların yasal olmadığını; % 42’sinin yasal olduğunu düşünüyor. Fikri olmayanların oranı ise % 35.

Altın, Hala Yatırım Tahtının Zirvesinde

Altın yatırımı ülkemizde hala en favori yatırım aracı: Katılımcıların % 59’una göre en güvenilir yatırım aracı altın. Katılımcıların % 11’i gayrimenkulü; % 9 dövizi güvenilir yatırım aracı olarak görüyor.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir